Tuskómarás

A tuskómarásról általánosságban

A fakivágás után a tuskót is el kell távolítani a legtöbb esetben. Ez 1-2 fa esetében kézzel is kiásható, de nem éri meg, mivel legalább egy napos munka. Ezért találták ki a tuskómarókat. Ezzel a talajszint alá tudjuk marni a tuskókat, így azok nem okoznak gondot. Ha pedig nem 1-2 hanem akár több száz fáról van szó akkor még inkább ez a legkézenfekvőbb megoldás. Rendelkezünk kisebb méretű tuskómarókkal, a nehezen megközelíthető szűk helyekhez, valamint önjáró, nagy teljesítményű tuskómaróval a jobban megközelíthető és nagy számú tuskómaráshoz. Mindezek mellett az igazán nagy munkákhoz a traktorra szerelt tuskómaró a leghatékonyabb megoldás, ami az egyik legfőbb profilunk. A munkagéppel történő tuskó eltávolításhoz képest itt nem kell a tuskó elszállításával törődni, így nem keletkezik plusz költség sem, csak egyszerűen el lehet teríteni a fadarálékot a területen. Tuskómaráó tökéletesen bevált mindenféle helyszíneken, utak mentén, közüzemi hálózat környékén, parkokban, erdős területen is egyaránt. Elsődleges működési területünk Miskolc és Borsod-Abaúj-Zemplén megye, de vállalunk megbízást Heves megyében, Nógrád Megyében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Hajdú-Bihar megyében, Jász-Nagykun szolok megyében és Pest megyében is.

Önjáró tuskómaró

Tuskómaró gépünkkel a parkokat esztétikailag és a biztonság szempontjából rendezetté tudjuk tenni a környező növényzet, gyep és járda, a műtárgyak, a talajban húzódó földkábelek és csővezetékek sérülése nélkül. A gépek a tuskót forgácsolástechnikával távolítják el, a kisebb akár 30-40 cm mélységig, a nagyobb 60 cm magasságtól 60 cm mélységig aprítja fel a tuskót. A forgács a tuskó helyén elteríthető, ezáltal nem merül fel a tuskó elszállításának költsége, a visszamaradt gyökérzet talajjal takarva elkorhad. 

Előnye: távirányítással vezérelhető, nagy teljesítményének köszönhetően rendkívül hatékony munkavégzésre alkalmas.

Tuskómaró önjáró
Tuskómarás

Traktorra szerelt tuskómaró

A traktorra szerelt kialakításából adódóan nagy teljesítményű, így gyors és hatékony munkavégzést tesz lehetővé. Mindemellett könnyen mozog a nehezebb terepen is. Nagyobb volumenű munkákhoz ideális megoldás, a területre kijutás miatt kisebb munkákhoz csak a telephelyhez közeli területeken ajánlott.

Fő profilunk, a kiemelkedő szakértelmet igénylő, nagy volumenű munkák gyors és hatékony elvégzése!

Keressen minket bizalommal

Soós János – Cégvezetés

+3630/967-91-51

Bóta Nándor – Munkafelvétel

+3630/967-91-71

Írjon nekünk

5 + 5 =